Kateri hoverboard kupiti?

Ste tik pred nakupom hoverboarda in se sprašujete kateri hoverboard kupiti?

Katera merila so zares pomembna in na kaj biti najbolj pozoren pri nakupu, bomo na kratko pojasnili v tem prispevku. Izbira res ni tako preprosta, saj so modeli različni in je kar nekaj dejavnikov, ki vplivajo na to, kateri model je za vas najbolj optimalen. Cena je pogosto odvisna od kakovosti naprave, ni pa nujno. Nekatere naprave izgledajo povsem enako na zunaj, komponente kot so baterija, motorji, elektronika, materiali pa se pogosto med znamkami zelo razlikujejo. Zelo pomembno je, da prodajalcu (znamki) zaupate, da vam nudi tudi poprodajno podporo, servis, svetovanje v primeru težav pri uporabi in seveda rezervne dele. Kateri hoverboard torej kupiti? Na podlagi katerih dejavnikov se odločiti?

kateri hoverboard kupiti

1) ZA KAKŠNEGA UPORABNIKA BO HOVERBOARD V PRVI VRSTI NAMENJEN

Prva stvar, ki je pomembna pri izbiri novega hoverborda je uporabnik. Kdo bo hoverboard uporabljal. Je to otrok, odrasel uporabnik, punca, fant? Pomembno je vedeti, da so hoverboardi narejeni za različne tipe uporabnikov. Obstajajo otroški modeli in obstajajo modeli za odrasle uporabnike. Pri tem je dobro vedeti, da močnejši kot je motor, bolj bo pomagal ohranjati ravnotežje, kar pomeni, da se bo lažje naučiti voziti in ga tudi kasneje uporabljati. Robbo modeli imajo vgrajene motorje 2×350 W (Robbo R5, Robbo R8, Robbo R8+). Modeli Robbo tako zelo dobro pomagajo ohranjati ravnotežje in so med najbolj stabilnimi na trgu.

 

2) POMEN TEŽE UPORABNIKA

MINIMALNA TEŽA UPORABNIKA HOVERBOARDA

Pri izbiri hoverboarda je pomembna tudi teža uporabnika. Nekateri modeli hoverboardov imajo določeno minimalno težo, pri kateri naprava sploh zazna uporabnika. Ta podatek je zelo pomemben, saj se je v preteklosti pojavljalo, da so hoverboard uporabljali otroci pod 20 kg, ki so bili prelahki in naprava ni zaznala uporabnika, kar je pomenilo, da ni vključila sistema za vzpostavljanje ravnotežja. Vsi Robbo modeli so primerni za uporabnike nad 20 kg.

MAKSIMALNA TEŽA UPORABNIKA HOVERBOARDA

Maksimalna nosilnost je predpisana glede na kakovost in trdnost aluminijastega ohišja. Pri tem se pogosto pojavlja, da različni prodajalci zavajajo z maksimalno nosilnostjo, da bi kupce prepričali v izbiro. Realna maksimalna nosilnost večine izdelkov, ki se pojavljajo pod različnimi imeni je 100kg. Zato naj to ne bo odločujoč faktor pri izbiri. Maksimalna nosilnost Robbo modelov je 120 kg, novi Hammer 3.0 pa lahko obremenite z 130 kg. To je certificirana nosilnost, potrjena s strani neodvisnih laboratorijev. Torej ni izmišljen podatek, katerega namen bi bil pritegniti kupčevo pozornost in ga prepričati v nakup. Večja nosilnost je torej boljša, vendar ne priporočamo, da se zanašate na podatke, ki jih navajajo trgovci, saj so po večini izmišljeni.

3) TEREN NA KATEREM BOSTE HOVERBOARD UPORABLJALI in NAMEN UPORABE

Pomemben podatek je tudi teren po katerem se boste vozili z napravo. Od terena je odvisno kakšno moč motorja izbrati ter kakšne pnevmatike izbrati. Prav tako je pomembno, da za bolj razgibane terene izberete višje naprave, ki se lahko peljejo čez ovire. Za ravne in gladke terene so uporabni že hoverboardi z manjšmi (6,5 inch) trdimi pnevmatikami, za zahtevnejše terene kot so trava, luknjast asfalt, tlakovci, makadam pa priporočamo večje pnevmatike. Najbolj udobno vožnjo omogočajo 10 inch napihljive pnevmatike, saj delujejo kot amortizerji in blažijo sunke. Velike 10 inch pnevmatike so zagotovo najbolj udobna izbira. Za razgibane terene kot so trava, luknjast asfalt, tlakovci in druge razgibane površine pa vsekakor priporočamo model Robbo Hammer 3.0, ki je prilagojen prav za take terene. Ima izjemno odporno plastiko, aluminijaste odbijače in trde ravno prav velike (8,5 inch) pnevmatike. Plastika odporna na udarce in aluminijasti odbijači poskrbijo, da mu teren ne pride do živega. Trde, polne pnevmatike pa preprečijo morebitno predrtje na razgibanih površinah. Če iščete torej najbolj univerzalno izbiro za vse terene, je Hammer 3.0 zagotovo najboljša izbira. Če pa bi želeli hoverboard za premagovanje dolgih razdalj po pločnikih ali cestah pa je hoverboard z 10 inch napihljivimi pnevmatikami (Robbo R8, Robbo R8+) optimalen nakup.

Več koristnih informacij, ki vam bodo pomagale pri izbiri pa lahko preberete v tem uporabnem članku, ki še podrobneje razjasni vse dileme glede nakupa hoverboarda.