VZDRŽEVANJE IN PREGLED ELEKTRIČNIH SKIROJEV

,

VZDRŽEVANJE IN PREGLED ELEKTRIČNIH SKIROJEV

PREGLED PRED PRVO VOŽNJO

Tako kot vsako vozilo, je potrebno tudi električne skiroje redno pregledovati in vzdrževati. Pred prvo vožnjo priporočamo pregled delovanja zavor. Preden prvič uporabite električni skiro preverite ali so zavore dobro nastavljene sicer jih po potrebi nastavite. V kolikor imate težave z nastavitvijo nas pokličite in pomagali vam bomo. Pred prvo uporabo tudi preverite ali so vsi vijaki dobro privijačeni in jih po potrebi privijačite. V kolikor opazite, da vam vijaki povzročajo težave in se pogosto odvijačijo, predlagamo, da jih zalepite z Loctite 242 ali 243. Tako ne boste imeli več težav z vijaki, kljub temu pa jih občasno preglejte. Pred prvo vožnjo tudi preglejte nastavitve električnega skiroja, predvsem nastavitve hitrosti, elektronske zavore, pospeškov itd… Prav tako pa je pomembno, da preverite ali luči delujejo, saj so le te nujno potrebne za vožnjo v mraku ali ponoči.

servis električnih skirojev

REDNI PREGLED ELEKTRIČNIH SKIROJEV

Preventivni, redni pregled električnega skiroja priporočamo vsakih 1000km oziroma vsake 4 mesece (kar nastopi prej).

Med redni pregled sodijo naslednji ukrepi:

  • Odprite pokrov skiroja in preverite stanje v njem.
  • Preverite in po potrebi očistite napeljavo ter preverite stike, da niso oksidirani.
  • Preverite voltažo baterije in če je baterija primerno zatesnena.
  • Očistite, zategnite in po potrebi zamenjajte vijake.
  • Preverite stanje pnevmatik in očistite ležaje.
  • Nastavite zavore in po potrebi zamenjajte zavorne ploščice.
  • Preverite delovanje luči in jih zamenjajte, če te ne delujejo.
  • Očistite vse zunanje elemente skiroja (vendar nikoli ne uproabljajte preveč mokre krpe ali visokotlačnega čistilnika!)

 

Redni pregled skiroja vam lahko opravimo tudi pri nas v ROBBO servisnem oddelku. Če bi želeli, da pogledamo vse našteto in skiro pripravimo na nove podvige, nam pišite na info@robbo.si ali nas pokličite po telefonu: 059 016 631. Strošek preventivnega pregleda in osnovnih nastavitev skiroja je 65€. V ceno pa ni vštet material (npr zavorni disk, zavorne ploščice, ležaji…). V kolikor bi bilo potrebno menjati del, vas o tem predhodno obvestimo.