Čiščenje in shranjevanje električnih skirojev

,
čiščenje električnih skirojev

Uporabni nasveti kako očistiti in shraniti električni skiro

Električni skiroji v zimskem času nismo primerni za uporabo, zato jih je potrebno shraniti na pravilen način. Tako se zagotovi daljšo življenjsko dobo baterije in naprave.

Ko se električni skiro uporablja pozimi, baterija ne sme priti v stik z vodo, vlago, peskom in/ali soljo (ko so ulice posuta s peskom ali soljo). Skiro je potrebno po vsaki vožnji očistiti z mehko in suho krpo. Nizke temperature povzročajo zmanjšanje zmogljivosti baterije in posledično manj prevožene poti z enim polnjenjem.

shranjevanje električnih skirojev

ČIŠČENJE ELEKTRIČNIH SKIROJEV

Električnih skirojev ne smemo nikoli čistiti z visokotlačnimi čistilniki ali preveč mokrimi krpami. Krpo je potrebno le malo navlažiti, da voda ne teče po električnem skiroju. Če vas med vožnjo ujame dež, je potrebno električni skiro postaviti v suh in topel prostor in ga nemudoma posušiti. Posušiti je potrebno predvsem baterijo in elektronske komponente.

SHRANJEVANJE ELEKTRIČNIH SKIROJEV

Da bi se vaše zadovoljstvo v vožnji lahko nadaljevalo tudi naslednjo pomlad, smo sestavili kratek pregled aktivnosti, na katere morate biti pozorni pri shranjevanju ali uporabi skirojev med zimo. Kot pri vseh napravah, opremljenih z baterijo, je tudi v hladnem obdobju leta potrebno bateriji nameniti nekaj več pozornosti.

  • Pri shranjevanju skiroja mora biti ta očiščen in suh – Prostor za shranjevanje mora biti suh in ne niti pretopel niti prevroč – idealna temperatura je med 15 – 25° C
  • Pri shranjevanju skiroja mora stanje napolnjenosti baterije znašati med 50-100%.
  • Najmanj na vsake tri mesece je potrebno skiro delno izprazniti in priključiti na polnjenje za približno 30 minut
  • Na splošno morajo biti baterijske naprave shranjene stran od vnetljivih materialov

Nepravilno shranjevanje ali daljše obdobje brez polnjenja baterije lahko povzroči nepopravljivo globinsko praznjenje. V takšnem primeru garancije ni mogoče uveljaviti.

Po zimskem premoru je skiro najbolje upravljati, kot da bi šlo za novo vozilo. Pred prvo vožnjo je treba preveriti vse varnostne lastnosti (zavore, luči, zložljivi mehanizmi itd.). Baterijo je treba popolnoma napolniti in jo potem skoraj popolnoma izprazniti. Lahko se zgodi, da stanje napolnjenosti ni pravilno označeno – to stanje se bo s tem postopkom uravnalo samo.